Butelii

Argon

Azot

Co2

Heliu

Oxigen

Medical

Volum: 5l, 10l, 20l, 40l, 50l

Descarcă fișă tehnică butelii

Inspecție ISCIR Butelii

Avem experiență vastă în privința buteliilor și a gazelor tehnice și lichefiate. Societatea este autorizată ISCIR pentru inspecția buteliilor și recunoscută de Organismul Notificat – ISCIR CERT privind inspecțiile periodice și reevaluarea conformității la buteliile pentru gaze comprimate, lichefiate și dizolvate sub marcajul de conformitate (pi), conform cerințelor Uniunii Europene. Tehnic Gaz este autorizată pentru examinări nedistructive, cu ultrasunete, fiind certificată în sistemul ISO al calității prin ISO 9001 și mediu ISO 14001. Personalul care efectuează inspecțiile este calificat și autorizat pentru expertizarea tehnică a buteliilor. În timp societatea a colaborat cu foarte multe instituții și organizații din România care dețin stocuri importante de butelii.

Fiind o societate autorizată ISCIR și recunoscută de TUV Austria, prestăm servicii de Inspecție Tehnică Periodică pentru butelii care au ieșit din scadență. Inspecțiile se fac după proceduri stabilite având la bază norme legislative în vigoare.

Buteliile sunt destinate stocării și transportului gazelor comprimate și lichefiate. Gazul este stocat în butelie la presiuni care depind de gazul stocat sau de presiunea acceptată de producătorul buteliei. Presiunea interioară dar și anumiți factori pot deteriora peretele buteliei conducând la riscuri în utilizarea acesteia. Pe langă aceste solicitări materialul buteliei poate fi afectat de acțiuni ale mediului înconjurător, lovituri și vibrații. Toate aceste aspecte dar și o manipulare defectuoasă a buteliei pot provoca accidente grave. Având în vedere aceste aspecte dar și altele care pot contribui la deteriorarea generală a buteliei, se impune prin lege ca buteliile să fie inspectate (ISCIR) la anumite perioade de timp. Aceste inspecții nu pot fi efectuate decât de persoane instruite și autorizate în acest sens. Inspecțiile se fac cu anumite dispozitive și aparate construite special în acest scop. Decizia de a prelungi scadența unei butelii nu poate fi luată decât după o analiză amănunțită a stării în care se află butelia.

Principalele acțiuni care se impun pentru astfel de inspecții sunt curățirea stratului exterior de vopsea, verificată aspectului exterior, curățirea interioară, inspecția interioară, proba hidraulică, verificarea grosimii peretelui buteliei. În funcție de anumite aspecte se pot decide și alte încercări și verificări pentru stabilirea cu exactitate a stării buteliei.

Cere ofertă butelii

    Transport Autorizat ADR

    Gazele se pot livra atât în buteliile noastre cât și ale clientului. Ele pot fi ridicate de la sediul nostru sau transportate de noi la sediul clientului.

    drive02 drive02

    Au ales să lucreze cu noi

    Sună acum!