Este INERGEN eficient la stingerea incendiilor?

Sistemele automate de stingere a incendiilor sunt folosite de ceva vreme, însă cea mai nouă tehnologie presupune folosirea unui gaz special, nu a apei, pentru a nu distruge mai mult decât e cazul.

Sistemele de stingere a incendiilor care folosesc apă sunt utile în multe situații, dar în anumite cazuri, ca de exemplu în cazul arhivelor sau a încăperilor ce adăpostesc echipamente electronice, pot provoca mult mai mult rău chiar decât incendiul.

După aproximativ două minute și jumătate de la declanșarea alarmei, gazul începe să umple incinta în care se găsesc documentele, iar după cel mult cinci minute de la declanșarea sistemului, sursa de foc este stinsă.

Persoanele care s-ar afla în încăpere în momentul producerii  incendiului nu vor fi afectate de gaz, doar vor avea impresia că respiră de la o altitudine de 2.000 de metri.

Datorită tehnologiei ultra-moderne utilizate, un sistem de stingere INERGEN funcționează în cel mai simplu mod posibil. De îndată ce detectoarele de incendiu automatizate au înregistrat un incendiu în desfașurare, panoul de control declanșează semnale de avertizare acustică (precum și semnale vizuale, dacă există). După ce timpul de avertizare s-a scurs, valva de deschidere rapidă de pe cilindrul pilot este activată prin declanșarea unui puls.

Sună acum!