Este INERGEN eficient la stingerea incendiilor?

Sistemele automate de stingere a incendiilor sunt folosite de ceva vreme, insa cea mai noua tehnologie presupune folosirea unui gaz special, nu a apei, pentru a nu distruge mai mult decat e cazul.

Sistemele de stingere a incendiilor care folosesc apa sunt utile in multe situatii, dar in anumite cazuri, ca de exemplu in cazul arhivelor sau a incaperilor ce adapostesc echipamente electronice, pot provoca mult mai mult rau chiar decat incendiul.

Dupa aproximativ doua minute si jumatate de la declansarea alarmei, gazul incepe sa umple incinta in care se gasesc documentele, iar dupa cel mult cinci minute de la declansarea sistemului, sursa de foc este stinsa.

Persoanele care s-ar afla in incapere in momentul producerii  incendiului nu vor fi afectate de gaz, doar vor avea impresia ca respira de la o altitudine de 2.000 de metri.

Datorita tehnologiei ultra-moderne utilizate, un sistem de stingere INERGEN functioneaza in cel mai simplu mod posibil. De indata ce este detectoarele de incendiu automatizate au inregistrat un incendiu in desfasurare, panoul de control declanseaza semnale de avertizare acustica (precum si semnale vizuale, daca exista). Dupa ce timpul de avertizare s-a scurs, valva de deschidere rapida de pe cilindrul pilot este activata prin declansarea unui puls.

Suna acum!