Reprezinta INERGEN un pericol pentru populatie si mediu?

Instalatia contine gaz INERGEN (52% Azot, 40% Argon, 8% Dioxid de Carbon), stocat in recipienti din otel inalt aliat, la presiunea de 150 bar, 200 bar sau 300 bar.

Pentru descarcare sunt folosite dispozitive manuale sau automate. Gazul este distribuit si descarcat in zona protejata prin intermediul unei retele de distributie (conducte) si duze fixe care asigura o descarcare uniforma in zona care necesita protectie la incendiu.

INERGEN stinge incendiul prin reducerea concentratiei de oxigen sub nivelul la care este intretinut focul. Persoanele aflate in incapere pot respira, desi concentratia de oxigen este redusa sub 15%. Concentratia normala este de 21% pentru oxigen si 1% pentru dioxid de carbon. Prin reducerea concentratiei de oxigen sub 15%, majoritatea substantelor inflamabile nu mai ard.

INERGEN reduce concentratia de oxigen la 12,5%, marind concentratia de dioxid de carbon la 4%. Cresterea concentratiei de dioxid de carbon mareste ritmul respirator si creste capacitatea organismului de a asimila oxigen.

Fiind derivat din gaze ce se gasesc in mod normal in atmosfera, INERGEN nu are un impact negativ asupra stratului de ozon si nu contribuie la incalzirea globala, deoarece nu produce compusi chimici ce pot ramane in atmosfera.

Suna acum!