Reprezintă INERGEN un pericol pentru populație și mediu?

Instalația conține gaz INERGEN (52% Azot, 40% Argon, 8% Dioxid de Carbon), stocat în recipienți din oțel înalt aliat, la presiunea de 150 bar, 200 bar sau 300 bar.

Pentru descărcare sunt folosite dispozitive manuale sau automate. Gazul este distribuit și descărcat în zona protejată prin intermediul unei rețele de distribuție (conducte) și duze fixe care asigură o descărcare uniformă în zona care necesită protecție la incendiu.

INERGEN stinge incendiul prin reducerea concentrației de oxigen sub nivelul la care este întreținut focul. Persoanele aflate în încăpere pot respira, deși concentrația de oxigen este redusă sub 15%. Concentrația normală este de 21% pentru oxigen și 1% pentru dioxid de carbon. Prin reducerea concentrației de oxigen sub 15%, majoritatea substanțelor inflamabile nu mai ard.

INERGEN reduce concentrația de oxigen la 12,5%, mărind concentrația de dioxid de carbon la 4%. Creșterea concentrației de dioxid de carbon mărește ritmul respirator și crește capacitatea organismului de a asimila oxigen.

Fiind derivat din gaze ce se găsesc în mod normal în atmosferă, INERGEN nu are un impact negativ asupra stratului de ozon și nu contribuie la încălzirea globală, deoarece nu produce compuși chimici ce pot rămâne în atmosferă.

Sună acum!